Previous slide
Next slide
Medtronic called us in to remodel a previously under-utilized area into a “café space,” making it more inviting for both breaks and meetings. The existing space consisted of a break area and several workstations, measuring about 220 to 230 square feet. We transformed the entire space, updating its technology and adding new cabinetry, seating areas, and flooring. We opened up the space by building out a wall and eliminating three workstations. This gave us about 500 square feet to work with. We replaced orange sofas with café booth seating. These units are hardwired with plugs and outlets built into them and have the capability to mount a television or computer monitor for presentations at each booth. Rather than gathering around a TV wherever it happened to be plugged in at the time, employees can now give presentations and hold more formal meetings in a café booth. The wall presented a few challenges. It had to be free and clear of existing lighting in the ceiling grid. We also included a glass partition, which serves as a dry erase whiteboard for taking notes during presentations. We included a wall wrap with a timeline that highlights the year’s main events.

Related Posts

charter oak feature

Charter Oak Bank

Working with the existing architect, Facilities by Design developed office space layouts that brought together the vision of CEO and architect

Read More »

Santa Rosa, CA

Project Facts

Working with a budget of $45,000 and an under-utilized break area, Facilities by Design created a welcoming café space / lounge with built-in meeting capabilities. Planning began in June 2017. By September, the area had been completely overhauled with the functional space doubling from about 230 to 500 square feet. The three removed workstations have been reconfigured and are being used elsewhere in the facility.

Paula's Project Thoughts...

We enjoyed helping Medtronic create a vibrant collaborate space to work and socialize within their existing footprint. It’s rewarding to see how well it come together and how happy they are with the results.

Paula Stabler

Principle, Facilities By Design